Върнаха на работа учителка, уволнена заради тормоз над деца в Бургаско

Върнаха на работа учителка, уволнена заради тормоз над деца в Бургаско

Учителка в детска градина, която е била уволнена след скандал и обвинения, че е биела децата с пръчка, е възстановена на работа след спечелено дело в съда. Притеснени родители, възмутени от решението, потърсиха нашия екип. Случаят е от град Камено
Миналата година родители се оплакали, че децата им са били бити от  възпитателката и тя е била уволнена е дисциплинарно. Завела обаче дело срещу общината и детската градина и го спечелила, въпреки показанията на психолозите, че е осъществяван тормоз върху децата.
Бистра Костадинова е родител на едно от тормозените деца. Тя разказва, че учителката нашамарила детето й, защото му се ходело тоалетна. За случая жената разбира от другите деца. След дни дъщеря й разказва, че децата са били набити с пръчка, защото не са искали да спят. Други родители също споделят за случващото се.
„Тояжката е плашилото, което стои зад ъгъла. Безспорен факт е, че е ползвана рядко, но е ползвана. Самото психическо насилие не е малко, децата го помнят. Правих им атестиране доста време след историята. Поне половината съобщаваха, че са удряни и нагрубявани”, разказа Кети Байчева – психологът, говорил и с децата, и с родители, и с преподавателката.
Директорката на детската градина по това време решава да уволни учителката. Тя заяви, че е подтикната от желанието си за опазване на здравето на децата.
„Имах шест сигнала срещу учителката. След проведена родителска среща, тя така и не се извини на родителите. Госпожа Раданова отричаше да е ползвала тоягата”, разказа бившата директорка.
Настоящото ръководство е длъжно да възстанови възпитателката на работа след решението на съда. А общината е осъдена да плати 8 000 лв. обезщетение на Мариана Раданова.
„Всичко това са долни лъжи, които са насочени към оронването на авторитета ми. От 2010 година работя в тази градина и никой не се е оплакал от мен. С тази коледарска гега потропах само по земята, за да предизвикам шум и да ги укротя. Всички обвинения бяха доказани като неоснователни”, заяви тя.
Родителите са категорични, че ако възпитателката се завърне на работа, ще отпишат децата си от детската градина.

08.07.2020, 10:29 часа
765 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha