Програма за празника на курорта обсъдиха във Вършец

Програма за празника на курорта обсъдиха във Вършец Програмата за празника на курорта, минералната вода и Балкана бе темата на Консултативния съвет по туризъм, проведен днес във Вършец.
Срещата бе открита от кмета Иван Лазаров, който е и председател на съвета. Той подчерта, че е много важно да се направи една запомняща се програма, но и задължително да бъдат спазени всички мерки за сигурност и опазване здравето на гражданите и туристите.
Туристическият бранш, културни институции, Туристическият информационен център направиха своите предложения как да бъде отбелязан празникът, както и 170 години от обявяването на Вършец за курортен град.
3D мапинг, демонстрация с дронове, електрически тротинетки  и радио управляеми модели, дигитална седянка, уеб концерти, забавления за деца, ретро състезание с трабанти, бяха част от идеите.
Концепцията тази година трябва да е съвсем различна от всички празници досега, сподели председателят на общинския съвет Анатоли Димитров.
„Ако досега целта е била за около две седмици, по време на празника, максимален брой туристи да посетят града, сега в рамките на месец и повече, същият брой туристи да го посетят в условията на безопасност. Да искат да идват и да остават с хубаво впечатление“, каза той.
До дни, съобразно критериите за безопасност, възможностите за финансиране и организация, ще бъде взето окончателно решение какво ще включва програмата.
08.07.2020, 16:14 часа
2138 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha