Вършец чества юбилей с дигитална седянка и ретро състезание с трабанти

Вършец чества юбилей с дигитална седянка и ретро състезание с трабанти Обсъждат включването на дигитална седянка и ретро състезание с трабанти в програмата за Празника на курорта, минералната вода и балкана във Вършец. Тя беше обсъдена на Консултативен съвет по туризъм, председателстван от кмета инж. Иван Лазаров. 
Градоначалникът подчерта, че е много важно да се направи запомняща се програма за 170-годишнината от обявяването на Вършец за курорт, но и задължително да бъдат спазени всички мерки за сигурност и за опазване здравето на гражданите и гостите.
Сред останалите предложения, направени от туристическия бранш, културните институции и Туристическия информационен център, бяха: 3D мапинг; демонстрация с дронове, електрически тротинетки и радио управляеми модели; уеб концерти; забавления за деца; концерти и изложби на открито.
„Концепцията тази година трябва да е съвсем различна от всички празници досега. Ако до момента целта е била за около две седмици, по време на празника, максимален брой туристи да посетят града, сега в рамките на малко повече от месец, същия брой туристи да дойдат в условията на безопасност и да остават с хубаво впечатление“, сподели председателят на общинския съвет Анатоли Димитров.
До дни, съобразно критериите за безопасност, възможностите за финансиране и организация, ще бъде взето окончателно решение какво ще включва празничната програма.
09.07.2020, 15:59 часа
1119 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha