Властта: Забраняват се строежите на 100 метра от плажната ивица

Властта: Забраняват се строежите на 100 метра от плажната ивица Строежите на 100 от плажната ивица се забраняват. Това обяви на брифинг председателят на Комисията по околна среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева.
"Започваме незабавни консултации с ЕК за промените в Закона за биологичното разнообразие, ще го приемем, ако съответства на европейското законодателство. Ние имаме волята и желание да направим тази промяна“, увери тя. Василева уточни, че това й е възложено от премиера Бойко Борисов. 
Василева отново даде да се разбере, че ГЕРБ няма да подкрепи предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов за Закона за биологичното разнообразие, а именно - идеята му за промяна на обхвата на мрежата „Натура 2000“.
"Нашите консултации ще имат формата на предварителна процедура на съгласуване на текстовете на законопроекта спрямо изискванията на европейското законодателство. С това искаме да гарантираме пред цялото общество, че ще бъдат подкрепени и приети текстове само и единствено, ако те в пълнота съответстват на изискванията на европейското законодателство", подчерта още Ивелина Василева. 
09.07.2020, 16:19 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha