Подготвяли атентат със снайпер срещу Делян Пеевски

Подготвяли атентат със снайпер срещу Делян Пеевски Премиерът Бойко Борисов разкри причината, поради която НСО охранява депутата от ДПС Делян Пеевски по време на брифинг в Министерския съвет. 
"Още 2018 г. Валери Симеонов излезе и каза да се свали охраната на Ахмед Доган. Не е била свалена. Тогава си пътуваха с президента и му казах да си говори с Радев да се свали. Питал ме е за Пеевски защо е охраняем. От МВР ми докладваха при атентата срещу Алексей Петров с гранатомет, че същите извършители бяха наели апартамент месеци преди това с пряк изстрел, намерихме и схемата, при която е трябвало със снайпер да бъде ликвидиран Делян Пеевски и едновременно и Алексей Петров с гранатомет", разказа Борисов. 
"Охрана сложихме и на Иво Прокопиев когато дойдоха сигнали. Изведнъж някой иска да ми вмени, че темата за тяхната охрана е моя тема. Тя не е и аз съм убеден, че и двамата ще си махнат охраната, но президента Радев да поеме отговорността за това. Ние решихме още в понеделник на комисията да се дадат материалите и НСО на базата на правомощията да преценяват кой. Даже, ако ме питате НСО трябва да остане да пази тримата- държавният глава, председателят на НС и премиерът, които и да са те. Българският речник е цветущ. Ще му напомня, че надали има българин с повече ордени и полицейски награди в света от мен", заяви премиерът.
10.07.2020, 11:09 часа
1445 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha