Новите мерки за справяне с коронавируса бяха обсъдени в Монтана

Новите мерки за справяне с коронавируса бяха обсъдени в Монтана Областният медицински съвет в Монтана проведе свое заседание, на което бе обсъдена обстановката в региона и бяха предложиха мерки за недопускане разпространението на коронавируса в областта. Областният управител Росен Белчев запозна присъстващите с последната заповед на здравния министър и проведената дискусия с министър председателя на България.
"По време на дискусията на два пъти министър-председателя наблегна, че хората не трябва да бъдат тормозени, а трябва да им се обяснява, каква е опасността от заразяването с коронавируса, затова контролните органи трябва да подходят с един разговор и вече при неспазване и неподчинение на нарушителите да се пристъпва към съставяне на актове, но най- вече да се обърне внимание на превенцията и на обяснението за спазването на мерките", каза той. 
8 са активните положителни случаи на коронавирус в област Монтана. Така общо броят на заразените в региона става 32-ма.
"Цифрата не е стряскаща, защото два от тях са под карантина, жители на град Враца, които карат 14-дневната си карантина в Горно Озирово. Един жител на София, положителен от вчера, кара карантината в Медковец. Един видински пациент в Княжева махала и двамата монтански - майката и дъщеря. Под карантина като цяло към днешна дата са 199 човека. Само като цифри ще спомена гражданите на Русия и Беларус, които изграждат Балкански поток. Те не са под карантина. 229 са в областният град, в Лом са 58 и в Брусарци 61 души. Към допълнение на заповедта, преди броени минути получихме информация от доц. Кунчев, че организирането на сватби, кръщенета и други семейни празненства за времето от 10-ти до 12-ти включително се разрешават, защото е много кратък периода, при спазването на всички противоепидемични мерки", съобщи директорът на РЗИ Монтана д-р Елена Борисова.
10.07.2020, 11:49 часа
2448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha