Три нови случая на коронавирус в детската градина в Белица

Три нови случая на коронавирус в детската градина в Белица "Резултатите от тестването на персонал и деца в детска градина в Белица показват три нови случая на коронавирус", съобщи кметът на общината Радослав Ревански.
Детската градина беше затворена след потвърден случай на коронавирус на една от учителките. Последвалото тестване показва, че още две са носители на вируса. Третият случай е на съпруга на детската учителка, при която първо беше установен коронавирус.
"Мъжът от вчера е настанен в болница, тъй като е проявил симптоми, но е в добро състояние", посочи Радослав Ревански. Сред тестваните деца няма положителни. Детското заведение ще остане затворено до изтичане на 14-дневният срок на карантина", каза още кметът на Белица.
"Общо случаите на коронавирус за област Благоевград през изминалото денонощие са 19. От тях има четири нови случая в Петрич и четири в Гоце Делчев. Всички тези хора са хоспитализирани, но са в добро състояние към момента и за тях се полагат необходимите грижи", посочи директорът РЗИ в Благоевград, д-р Калоян Калоянов.
"Вчера е хоспитализиран и положителен за коронавирус пациент в Благоевград. Останалите положителни проби са от тестове, направени в частна лаборатория в областния център по преценка и желание на самите хора", посочи директорът на РЗИ.
10.07.2020, 14:09 часа
654 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha