Нощните заведения убеждават Ананиев да ги отвори пак

Нощните заведения убеждават Ананиев да ги отвори пак Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в Българи са провели среща с министъра на здравеопазването, на която са поставили своите искания, които са от неговата компетентност. Припомняме, че Кирил Ананиев подписа заповед, с която забрани работата на закрито на дискотеки, пиано барове, нощни клубове и други, а на открито дейността им е ограничена до 50%. Причината е нарастващият брой новозаразени с Covid-19 v България.
Радостно е, че между бранша ни и държавата продължава да има диалог и ние вярваме, че заедно ще достигнем до най-добрите решения за овладяване на здравната криза, икономиката и интересите на нощния развлекателен сектор, в които работят и плащат данъци и осигуровки хиляди български граждани, се казва в позицията на заведенията.
Там се посочва още, че в момента експертите им проучват активно международните практики и изготвят стандарт за работа на нощните заведения, който имаме ангажимент да предложим на правителството. „За момента няма как да съобщим повече подробности, но се надяваме, че заедно с държавата ще доведем и това начинание до успешен край", се посочва още в писмото до медиите.
Според асоциациите нощният развлекателен бранш се нуждае от бърза и адекватна подкрепа, „като очакваме разговорите ни с правителството да продължат и през следващата седмица до постигането на конкретен резултат, който да обявим публично".
Според тях развлекателният сектор не е най-рисков от гледна точка на заразяването с коронавирус.
„С оглед масовите събития от последните два дни, у нас се затвърждава убеждението, че не развлекателният сектор е най-рисков. Към нас валят десетки въпроси, на които не знаем отговора. Като например колко са заразени в нощните заведения и колко от тях са в болница или починали? А колко са в множество други рискови сфери, които от уважение към труда на работещите в тях не бихме желали да споменаваме поименно? Или колко заразени сезонни работници са се върнали от гурбет в претъпканите самолети от Европа и каква част от клъстерите са пламнали от тях?", пише в позицията.
12.07.2020, 11:52 часа
586 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha