Изправиха пред съда рецидивист на пътя, убил пешеходец в Берковица

Изправиха пред съда рецидивист на пътя, убил пешеходец в Берковица Окръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Т. (на 23 г.) за извършено от него пътнотранспортно произшествие със загинал пешеходец - престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.
Обвиняемият Н. Т. е правоспособен водач, като има издадено свидетелство за управление на МПС от 2015 г. Като водач бил многократно санкциониран за нарушения на Закона за движението по пътищата.
На 31.12.2018 г. младият мъж се качил в лек автомобил „БМВ“, собственост на брат му. Колата се движела по ул. „Хаджи Петър Хаджиилиев“ в Берковица, в посока към жп гарата. Обвиняемият шофирал с превишена скорост от около 75 км/ч, въпреки ограничението до 50 км/ч в населено място. Времето било облачно, но с добра видимост, а пътното платно - мокро. Водачът натиснал педала на спирачката и предприел рязък завой наляво, вследствие на което автомобилът изгубил устойчивост. 
По същото време, в района до строителната борса, се намирал 83-годишният Г.И. Управляваното от обвиняемия Т. МПС ударило разположения в близост контейнер за смет, а после и възрастния мъж. Пострадалият пешеходец паднал на платното за движение.
Веднага бил подаден сигнал за пътния инцидент до полицията и спешна медицинска помощ. Г.И. бил транспортиран до лечебното заведение, където по-късно починал.
Съгласно заключението на вещото лице, изготвило съдебномедицинската експертиза, непосредствената причина за смъртта на пострадалия е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, вследствие на травматичен шок, развил се на базата на множествена травма.
Предстои наказателното производство срещу Н.Т. да продължи в съда.
12.07.2020, 12:12 часа
2146 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha