Пияни шофьори от Северозапада се отчетоха подобаващо пред дрегера, хванаха ги с близо 3 промила алкохол

Пияни шофьори от Северозапада се отчетоха подобаващо пред дрегера, хванаха ги с близо 3 промила алкохол Служители на реда са хванали трима шофьори от Северозапада, които седнали зад воланите след солидна употреба на алкохол, съобщиха от областните дирекции на МВР във Видин и Монтана.
В събота, около 23.30 часа, във видинското село Плешивец е спрян за проверка лек автомобил „Опел Корса“. Зад волана му е бил 35-годишен местен жител. Униформените му направили проба за употреба на алкохол с дрегер. Техническото средство е отчело внушителните 2.81 промила алкохол в издишания от водача въздух.
Нарушителят е задържан за срок от 24 часа в районното управление в Белоградчик, където е образувано досъдебно производство.
На следващия ден, около 2.30 часа, при входа за бензиностанция на ул. "Александровска" в Берковица полицаи са спрели за проверка лек автомобил "Опел Вектра" с монтанска регистрация. Зад волана на немското возило е бил собственикът му - 37-годишен берковски жител. При извършената проверка с техническо средство е установено, че водачът управлява с концентрация на алкохол в кръвта от 2.39 промила. На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел е показанието на техническото средство и отказал да даде кръв.
По случая е образувано бързо производство, а водачът е задържан за срок до 24 в районното управление в Берковица.
В същия ден, малко преди 23 часа, на бул. "Трети март" при кръстовището с бул. "Христо Ботев" в Монтана служители на сектор "Пътна полиция" са проверили лек автомобил „Мазда 6“. Колата е била управлявана от 32-годишен местен жител. Ченгетата го тествали за употреба на алкохол с дрегер, като техническото средство е отчело 2.46 промила алкохол.
По случая е образувано досъдебно производство, а нарушителят е задържан за срок до 24 часа в районното управление в Монтана.

 
13.07.2020, 12:09 часа
1267 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha