Болницата във Видин получи дарение от близо 15 хил. лв. за борбата с COVID-19

Болницата във Видин получи дарение от близо 15 хил. лв. за борбата с COVID-19 Банка и фирма за финансови услуги дариха безвъзмездно 14 700 лв. на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин за борбата с COVID-19 пандемията, научи агенция BulNews.
Средствата са събрани от две инициативи, проведени през месец април, и бяха разпределени общо между 8 болнични заведения в страната, ангажирани в лечението на коронавирус.
В периода 1-30 април 2020 г. банката е решила да дари таксите си за левови преводи през мобилното банкиране с цел да насърчи повече хора да останат по домовете си и да извършват основни банкови операции от вкъщи като алтернатива на посещението в банков клон. Като допълнителна мярка за ограничаване на разплащането в брой, което може да бъде предпоставка за разпространение на коронавирус, банката и фирмата за финансови услуги обявиха съвместна инициатива. Отново през целия месец април всяка трансакция, извършена с карта на фирмата, издадена от банката, добавяше средства към общата сума на дарението.
Общата сума, събрана от двете инициативи, е 117 351.65 лв. Средствата бяха разпределени поравно между осем болници в осем големи региона на страната – Пловдив, Габрово, Стара Загора, Благоевград, Варна, Бургас, Видин и Русе.
14.07.2020, 14:19 часа
824 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha