Съдят врачанин заради зверска катастрофа със загинал човек на Е-79

Съдят врачанин заради зверска катастрофа със загинал човек на Е-79 Окръжната прокуратура във Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г. Ч., който при неправилно изпреварване отнел живота на млад мъж.
40-годишният обвиняем е правоспособен водач на МПС. На 26.09.2019 г. той потеглил от София към Враца, по главен път Е-79, със собствения си лек автомобил „Сеат Ибиза“. С него пътувала сестра му.
Времето било облачно, с нормална видимост. Ръмял ситен дъжд. Пътната настилка била мокра.
В същото време, в обратната посока – от Хайредин през Мездра за София, се движел лек автомобил „Мазда“, управляван от 25-годишния Г. К. С него в колата били майка му Б. Б., съпругата му Е. К. и три деца – на една, десет и единадесет години. Всички пътуващи, съобразно възрастта им, ползвали системи за обезопасяване - колан и бебешко столче.
Около 19.30 часа обвиняемият, наближавайки Ребърково, се движел в колона от автомобили, сред които имало и няколко ТИР-а. В момента на навлизане в ляв завой, Г. Ч. предприел маневра „изпреварване“ на всички предхождащи го МПС, като навлязъл в насрещната лента за движение. По думите на свидетели на пътния инцидент, обвиняемият шофирал с „голяма скорост“ и „направо налетял върху автомобила“ в насрещната лента, без „да се опита да спре“. Последвал челен сблъсък между двете МПС – „Сеат Ибиза“ и „Мазда“.
След подаден сигнал на телефон за спешни повиквания 112, на местопроизшествието пристигнали екипи на МВР и Спешна помощ. Пострадалите в резултат на пътнотранспортното произшествие били транспортирани до лечебното заведение. По-късно там била констатирана смъртта на пострадалия водач на лекия автомобил „Мазда“ – Г. К. От извършената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че тя се дължи на белодробна тромбоемболия, възникнала като усложнение на съчетана травма и остра сърдечно съдова и дихателна недостатъчност.
На другите трима пътници, в това число и на децата, били причинени средни телесни повреди.
Предстои наказателното производство срещу Г. Ч. да продължи в съда.
15.07.2020, 11:39 часа
1835 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha