Румънското правителство удължи състоянието на тревога

Румънското правителство удължи състоянието на тревога

Румънското правителство издаде решение, с което състоянието на тревога заради пандемията от коронавирус се удължава с още 30 дни до средата на август. Правителствените представители уточниха, че няма да има нито нови ограничения, нито нови мерки за разхлабване, съобщава БТА.
Сред правилата, които ще бъдат запазени, са задължителното носене на маски в затворени пространства като магазини, търговски центрове, офиси и в обществения транспорт. Продължава да действа забраната за организиране на митинги, демонстрации, процесии, концерти и други събирания. Вътрешните помещения на ресторантите остават затворени, а за заведенията на открито важат правилата за дистанция от минимум 2 метра между масите и настаняване на максимум 4 човека на маса.
Вицепремиерът Ралука Туркан заяви при представянето на решението, че в Румъния в момента има 7856 активни случая на COVID-19, а наблюдаваният от специалистите 14-дневен период е показал увеличение на разпространението на вируса, пише в. „Ромъния либера”.
„Хотнюз” отбелязва, че в нормативния акт не е включен регламентът за налагане на изолация и карантина, тъй като все още се чака парламентът да одобри проектозакон по тази тема. Вчера Сенатът, който има решаващия вот, отложи гласуването за днес.

16.07.2020, 13:28 часа
1109 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha