Условна присъда за жена от Врачанско, нарушила домашната карантина

Условна присъда за жена от Врачанско, нарушила домашната карантина Вчера между прокурор от Районна прокуратура - Враца и служебен защитник на подсъдимата П. Х. Г. е постигнато споразумение. Жената се е признала пред съда за виновна, че на 6-ти май тази година, в село Горно Пещене, по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, е нарушила предписание за поставяне под карантина. То е с изх. № cov-22-41997/01.05.2020 г. издадено от Столична регионална здравна инспекция, след завръщането на П. Х. Г. от Швейцария, държава с висок риск на разпространение на COVID-19.
Подсъдимата признала, че не е спазила срока на 14-дневната карантина и е напуснала адреса в Горно Пещене, на който е трябвало да е изолирана.
Наказателен състав на Районния съд във Враца й е определил наказание пет месеца лишаване от свобода условно, с изпитателен срок от три години. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване или протест, има последиците на влязла в сила присъда и подлежи на незабавно изпълнение.
16.07.2020, 16:55 часа
942 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha