Почетен гражданин на Вършец дари над 70 книги за юбилея на читалището

Почетен гражданин на Вършец дари над 70 книги за юбилея на читалището Почетният гражданин на Вършец, главен редактор на алманах „Огоста“ и председател на Дружеството на писателите от област Монтана, журналистът и писателят Мартен Калеев направи специално дарение по повод 120 г. от основаването на читалище „Христо Ботев“, чийто секретар е бил.
Богатата колекция от над 70 книги с актуални заглавия на български и чуждестранни автори бе връчена по време на официална среща с кмета инж. Иван Лазаров. Дарените томове вече са подредени в местната библиотека и могат да радват почитателите на изящната словесност.
Мартен Калеев е родом от курортния град, носител е на десетки награди за литература, журналистика и публицистика, както и за значими обществени инициативи и дарения. Той е председател на журито на ежегодния национален литературен поетичен конкурс за сонет, който се провежда в тясно сътрудничество с община Вършец и чийто финал ще се състои през август, т. г. по време на Празника на курорта, минералната вода и Балкана.
19.07.2020, 12:10 часа
696 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha