Само един лекар и две медицински сестри се грижат за заразени с коронавирус в пловдивска болница

Само един лекар и две медицински сестри се грижат за заразени с коронавирус в пловдивска болница При увеличаващите се случаи на болни от COVID-19 в абсурдна ситуация изпадна една от общинските болници в Пловдив - „Св. Мина”. Само един лекар и две медицински сестри се грижат денонощно за заразените с коронавирус. Медиците изнемогват и молят за помощ своите колеги. 
„До критичната ситуация се стигна след масови откази и нежелание на голяма част от персонала да поеме даденото им назначение, командировка в новосъздаденото отделение. Отказите бяха мотивирани с подходяща медицинска документация – възраст, критична за работа в такава структура. За съжаление, имаше и немотивирани откази, подплатени със заявления за напускане и отказ за работа в здравното заведение, като цяло”, коментира управителят на МБАЛ „Св. Мина” в Пловдив – проф. д-р Петър Петров
Капацитетът на отделението за лечение на болни от COVID-19 е 30 легла. В момента там са настанени 19 пациенти. „В настоящата ситуация се справяме много трудно, но с много мотивация. Мотивираме и хората, които работят там, защото на тях им е най-тежко”, обясни старшата медицинска сестра на болницата.
20.07.2020, 10:29 часа
570 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha