Лондон е осигурил ранен достъп до 90 млн. ваксини срещу COVID-19

Лондон е осигурил ранен достъп до 90 млн. ваксини срещу COVID-19 Правителството на Обединеното кралство е осигурило ранен достъп до 90 милиона дози ваксини за коронавирус, съобщи в понеделник пресслужбата на британското Министерство по бизнес, енергетика и индустриална стратегия.
Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Алок Шарма е заявил, че „правителството е установило важни партньорства с водещите фармацевтични компании BioNTech, Pfizer и Valneva, които разработват нови обещаващи ваксини за защита на хората от COVID-19“.
"Правителството на Обединеното кралство осигури ранен достъп до 90 милиона дози ваксини от алианса BioNTech / Pfizer и компанията Valneva", се казва в съобщението.
Британските власти също са се договорили да получат достъп до лекарството на AstraZeneca, което съдържа антитела, неутрализиращи коронавируса, за „защита на онези, които не могат да получат ваксината, като пациенти с рак и имунокомпрометирани пациенти“.
„Намирането на ваксина е наистина глобално начинание и ние се ангажираме да гарантираме, че британската общественост има достъп до безопасна и ефективна ваксина възможно най-скоро. Тези нови партньорства с някои от водещите световни фармацевтични компании ще предоставят на Великобритания по-добра възможност да получи ваксина, която ще защити тези, които са най-изложени на риск “, каза Шарма.
От началото на пандемията повече от 14.2 милиона души са заразени с коронавирус в света, около 602 хиляди са починали. Обединеното кралство е една от страните, които са най-тежко засегнати от коронавируса, главно по броя на смъртните случаи. Според Министерството на здравеопазването, в кралството са заразени над 294 хиляди души, от които над 45 хиляди са починали.
20.07.2020, 13:08 часа
437 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha