По 40 нарушения на скоростта дневно са установени за седмица по пътищата в Монтанско

По 40 нарушения на скоростта дневно са установени за седмица по пътищата в Монтанско При осъществения контрол на пътното движение в област Монтана през периода 10-16 юли, са извършени засилени проверки за установяване на нарушения, свързани с превишаване на разрешената максимална скорост. За целта са използвани всички налични технически средства за контрол на скоростта, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.
272 са установените нарушения на скоростното ограничение в областта. По-голямата част от тях – 219, са констатирани извън населените места, а останалите 53 – в населените. 
В хода на акцията са извършвани и проверки за установяване на управление на МПС след употреба на алкохол, наркотични вещества и техни аналози. Заловени са 5-има водачи, седнали зад волана пили, като 4-ма от тях са били със съдържание на алкохолния градус над 1.2 промила в издишания въздух.
Статистиката показва, че значителен процент от тежките пътнотранспортни произшествия в страната с голям брой загинали и пострадали са причинени поради движение с несъобразена скорост, неправилни маневри и отнемане на предимство в комбинация с управление на МПС след употребата на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. Осъществяването на засилен контрол е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата. Намаляването на броя на загиналите при пьтнотранспортни произшествия с 500/0 до 2020 г. спрямо 2010 г. е цел, поставена от Европейската комисия пред страните-членки на Европейския сьюз (ЕС).
21.07.2020, 10:38 часа
619 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha