Бившият полицай, обвинен в убийството на Джордж Флойд, укривал данъци

Бившият полицай, обвинен в убийството на Джордж Флойд, укривал данъци Бившият полицай в Минеаполис, обвинен в убийство на афроамериканец Джордж Флойд, е обвинен в множество укривания на данъци, съобщи Би Би Си.
Дерек Шовин и съпругата му са обвинени, че не са декларирали приходи от различни работни места и се твърди, че дължат близо 38 000 долара на щата Минесота.
Полицаят беше заснет да притиска с коляно върху врата Флойд почти девет минути, преди чернокожият да умре през май. Това предизвика глобални протести и призиви за реформа на полицията.
Шовин е уволнен от работата си и сега е изправен пред обвинения в убийство. Други трима служители също бяха уволнени и обвинени в помагане и подбуждане към убийство.
Шовин и неговата съпруга Кели Шовин, с която живеят разделени, бяха обвинени във Вашингтон по шест обвинения за подпомагане и подбуждане при подаване на фалшиви или измамни данъчни декларации и три обвинения за подпомагане и поддръжка при непредставяне на данъчни декларации в щата.
Те са обвинени в недостатъчно отчитане на съвместния си доход с 464 433 долара от 2014 г. до 2019 г. Това включва пари, които Шовин изкарвал с работа в ресторант, когато не бил на работа в полицията.
Според прокурор размерът на неплатените данъци може да се увеличи, докато разследванията продължават.
В изявление окръжният прокурор Пийт Орпут заяви, че укриването на данъци е "да се взимат пари от джобовете на гражданите на Минесота".
23.07.2020, 12:49 часа
1110 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha