В Монтана отчитат 66% събрана такса смет

В Монтана отчитат 66% събрана такса смет 66% е събраната такса смет на полугодието, стана ясно на заседание общинския съвет в Монтана, където бяха разгледани 35 точки.
Една от най-важните бе текущото изпълнение на бюджета на община Монтана и актуализацията му в условие на пандемия от коронавирус. 
"Приходите с държавен характер са 30 милиона, ние имаме изпълнение 18 милиона. Местните приходи-22 милиона са заложени, ние имаме 11 милиона. Изпълнението на бюджета от 53 милиона е близо 30 милиона. дължи се на изпълнението на такса-смет. Това е високо годишно изпълнение, но си давам сметка, че втората част на годината ще бъде по-тежка", каза кметът Златко Живков.
Съветниците промениха Наредбата за отпускане на стипендии на ученици с изявени дарби. Целта е по–справедлив подход към децата, както и оптимизиране на процедурата. С промяната отпада специалната стипендия равна на 10 минимални заплати, която се присъждаше еднократно за текущата година.
Занапред ще има две годишни и 3 еднократни стипендии в размер на 125 лв месечно и 500 лв еднократно. Сесията за набиране на стипендианти ще е само една, като ще се вземат предвид постиженията на децата в международни и национални конкурси за 12 месеца.
Съветниците одобриха увеличаване на таксите за детска млечна кухня и диетичния стол.
24.07.2020, 09:09 часа
748 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha