Оставките в кабинета ще се гласуват без Борисов в НС

Оставките в кабинета ще се гласуват без Борисов в НС Парламентът прие да гласува рокадите в правителството като първа точка в дневния ред. Министър-председателят Бойко Борисов не присъства в зала.
От опозицията поискаха премиерът лично да дойде в пленарна зала и да мотивира предложенията за смени в кабинета.
С проекта на решение, внесен в четвъртък, се предлага Народното събрание да освободи от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Депутатите трябва да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.
Парламентът ще подложи на гласуване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на икономиката ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.
24.07.2020, 09:38 часа
465 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha