Поройни дъждове и градушки удавиха Северозапада /снимки/

Поройни дъждове и градушки удавиха Северозапада /снимки/ В следобедните часове вчера в Северозападна България се изляха поройни дъждове, а в някои райони паднаха и градушки. Над Монтана и Враца те бяха с мощни гръмотевични бури.
21 литра дъжд се е изсипал над Монтана за по-малко от 25 минути в събота. Бурята започнала с поривист западен вятър, на места с  лека градушка. Улиците заприличали на реки, но няма данни за наводнени сгради и помещения. Протекъл е и покривът на спортната зала „Младост“.
Пороен дъжд е паднал в нощта срещу петък в Замфирово, където са измерени са 34 л/кв м. Над 25 литра е бил валежът в Долно Церовене, 13 л/ кв м в Берковица, 11 литра е количеството валеж в района на Монтана.
Близо 12 литра в Чипровци, 9 литра – Говежда. Валежите ще продължат и днес, по-интензивни в планинската част на региона.
Поройният дъжд във Враца пък е разкъртил част от улица. В социалните мрежи са публикувани снимки, на които се вижда как асфалтът е повдигнат и начупен точно по средата на пътното платно.
Градушка е паднала в района на Криводол, но щети няма. В общината силните пориви на вятъра са бутнали няколко дървета
26.07.2020, 10:17 часа
8927 1
Коментари

Защото

27.07.2020, 08:20 часа
Защото ГРЕБ сторят така! Да си видят новоремонтрания център как като фонтан бликаше канализацията. Защото не усвояваме с мярка, а направо гребем с шепи! И асвалтът е за дни! Така вечно може да се строи...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha