Прокуратурата атакува приватизацията на "Химко" заради съмнения за порочни практики

Прокуратурата атакува приватизацията на "Химко" заради съмнения за порочни практики От прокуратурата излязоха с нови разкрития по разследването на приватизацията, като една от проверяваните сделки на дружествата с големи активи е именно „Химко“ АД, съобщиха от държавното обвинение.
Във Върховната касационна прокуратура са постъпили материалите по следващите 14 приватизационни сделки, данните за които са проверени от Държавна агенция „Национална сигурност“.
Така общият брой на проверените приватизационни сделки е 28. 
В края на месец януари 2020 г., след възлагане от главния прокурор на Република България, ДАНС започна извършването на мащабна проверка на приватизационния процес в България. Предмет на проверката са сключените приватизационни сделки и предприетите действия по осъществяването на следприватизационния контрол.  
На база на предоставената информация прокурори от ВКП и Върховна административна прокуратура извършват анализ в три аспекта: 
- наказателно-правен с оглед данни за извършени престъпления и възможностите за наказателно преследване; 
- гражданско-правен с оглед основания за атакуване на сделките поради пороци при сключването им;
- административно-правен с оглед основания и възможности за оспорване на управленските актове в хода на приватизационния процес.
След приключване на работата на прокурорите обществеността ще бъде информирана за установеното и възможното предприемане на последващи действия.
29.07.2020, 11:41 часа
2704 1
Коментари

Bogdan

30.07.2020, 08:35 часа
Сетила са Мара, да са побара.... Тия изрезааа целия завод и го дадоа за скрап, каскета ся са сетил да дири кво що.....
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha