Хора от Враца и Монтана показаха уникални ретро автомобили на парад във Видин /снимки/

Хора от Враца и Монтана показаха уникални ретро автомобили на парад във Видин /снимки/ Над 100 любители на старите коли направиха парад във Видин. Събитието се провежда за четвърти път, като тази година участниците са най-много, обясни организаторът Иван Цолов.
"Изненадаха ме, блокирахме улицата, блокирахме целия път и паркинга, много приятно ме изненадаха. Мисля, че това ни е парадът шедьовър. Имаме участници и от чужбина - от Букурещ трима румънци и един италианец", добави той.
Парадът поведе военен автомобил "Феномен Гранит 30". Това е единствената възстановена кола от този модел, обясни собственикът Найден Марков.
"Това е единствената възстановена "Феномен Гранит 30", няма друга оцеляла, поне по нашата информация. Машината е от 1936 година", разказа Марков.
Стефан Стефанов от Монтана участва със "Застава", която открива захвърлена и успява да възстанови.
"Колата е "Застава R51" от 1951 година. Парадът е много интересно изживяване, дано всяка година да продължи, като миналата беше още по-хубаво, като ходихме в Калафат. Надявам се организаторите да го направят до Калафат, през Сърбия и пак във Видин", обясни монтанчанинът.
Володя Горанов от Враца премина по видинските улици с американски "Буик":
""Буик Центурион" от 1973 година. Дошъл е от Америка, не е правен още, най-големият двигател 7.5. Беше внесен от колега - фен от Варна и от него я купих", разказва Горанов.
Ретро парадът стартира в центъра и продължава край крепостта "Баба Вида". Осигурени са 25 специални награди и грамоти за всички участници.
01.08.2020, 14:08 часа
3517 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha