Осъдиха бившия енергиен министър Румен Овчаров с условна присъда

Осъдиха бившия енергиен министър Румен Овчаров с условна присъда Специализираният наказателен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 3-годишен изпитателен срок на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, съобщават от прокуратурата. 
Той бе признат за виновен за умишлена безстопанственост за това, че в качеството си на висш държавен служител и принципал на "Мини Бобов дол" нарушил задълженията си и умишлено не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Стефанов. С договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“ . От това са настъпили вреди за държавата в особено големи размери – 16 556 344.68 лева. 
Съдът уважи предявения към Овчаров граждански иск в размер на 16 556 344.68 лева. Постанови и лишаването му от правото да заема държавна и обществена длъжност за срок от 3 години.
Двегодишна условна присъда за умишлена безстопанственост Специализираният наказателен съд наложи и на бившия изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" Пламен Стефанов. От действията му са настъпили щети за предприятието в особено големи размери - 22 775 574.35 лева. Съдът уважи гражданския иск в този размер.
Съдебният състав мотивира налагането на условни наказания на подсъдимите с чистото им съдебно минало и отдалечеността във времето на извършените от тях престъпления.
01.08.2020, 14:23 часа
351 1
Коментари

Смешници

01.08.2020, 18:09 часа
Гарван - гарвану - око не вади , е казано някога и е валидно вовеки ! Условна - и какво е условието , а ? Кой ще познае ? Държавни крадци и мошенници !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha