Товарен кран премаза 11 работника в индийска корабостроителница

Товарен кран премаза 11 работника в индийска корабостроителница Най-малко 11 индийски работникаа са били премазани до смърт при падане на товарен кран в държавна корабостроителница в южния индийски щат Андра Прадеш, съобщи полицията, цитирана от ДПА.
Работниците провеждали изпитания за товароподемността му, когато неотдавна закупеният кран рухнал, уточни полицейски източник. Десетима са загинали на място, а един ранен е откаран в болница, като по-късно е починал от раните си.
Във видеоклип от 8 секунди, разпространен по медийни информационни канали, се вижда как жълтият кран с тегло 75 тона пада в корабостроителницата "Хиндустан шипярд лимитид" (Hindustan Shipyard limited), а към мястото летят линейки и полицейски автомобили.
Засега не е ясно защо е паднал кранът, но са в ход разследвания по случая. Освен със строеж и корабни ремонти, правителствената корабостроителница се занимава със строителство на подводници, както и с проектиране и изграждане на обекти по крайбрежието и във водата.
В пристанищния град Вишакхапатнам през последните месеци имаше няколко промишлени инцидента, включително изтичане на газ в управляван от южнокорейци завод за пластмаси през май. Тогава загинаха 15 души.
01.08.2020, 16:25 часа
339 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha