Арестуваха мексиканския наркобос Ел Маро

Арестуваха мексиканския наркобос Ел Маро Мексиканската армия отбеляза успех срещу наркокартелите в страната. Силите за сигурност арестуваха скандалния наркобос „Ел Маро“, обвинен за кървави разправи между бандите и за кражба на петрол.
В мексиканският град Апасео ел Алто е арестуван Хосе Антонио Йепез Ортиз с прякора „Ел Маро“ (Биячът). Той е ръководител на мощния картел Санта Роса де Лима. Залавянето е в резултат на съвместна операция между националните и федералните служби за сигурност срещу криминална група, която оперира в района Лаха Бахио, написа областният управител в профила си в Туитър.
От прокуратурата уточниха, че са задържани още пет човека, иззети са оръжия и е освободена отвлечена бизнесдама. Ел Маро е отведен в строго охранявания затвор Ел Алтиплано, написа мексиканският министър по сигурността Алфонсо Дуразо.
Федералният съдия, който издаде заповедта за задържане за организирана престъпност и кражба на бензин. Щатът Гуанахуато е един от най-опасните региони в Мексико, пише „Тагесшау“.
Действащият там картел Санта Роза де Лима носи отговорност за вълна от насилие и участва в кражбите на големи количества нефт от държавната петролна компания „Pemex“.
Властите успяха да заловят майката на Йепез едва през юни. В разпространено чрез социалните медии видео той отправи заплахи към правителството и към съперничещите му наркобанди. 
03.08.2020, 09:29 часа
769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha