Бързият влак от Варна за София удари багер /снимки/

Бързият влак от Варна за София удари багер /снимки/ Локомотивът на бързия влак от Варна за София, преди пристигане в гара Синдел разпределителна, около 11.05 часа е ударил кофа на багер, който се намира на нерегламентирано разстояние от железния път, нарушаващо габарита на влака.
От удара са нанесени материални щети по локомотива и първия вагон на композицията. Няма пострадали пътници и персонал във влака, съобщават от БДЖ.
След като машинистът забелязва близкото разположение на багера многократно подава звуков сигнал. Поради извършваните ремонти в участъка влакът се е движил с 20 км/ч с цел осигуряване на безопасно преминаване през трасето. До ударът се е стигнало, след като водачът на багера е предприел маневра в последния момент и е завъртял кофата към влаковата композиция.
БДЖ веднага е създало организация за превоз на пътниците от влака с друга композиция от гара Синдел разпределителна до София. За влаковете, които пътуват в този участък, ще бъде създадена организация за превоз с автобуси от и до Варна.
Поради възникналия инцидент се очакват закъснения на влаковете, движещи се в това направление, предупреждават от БДЖ.
05.08.2020, 14:12 часа
642 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha