Полиция и жандармерия щурмуваха палатковите лагери

Полиция и жандармерия щурмуваха палатковите лагери На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред, съобщиха от МВР.
Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, казват от полицията.
МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната.
Отново призовават както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната.
Движението по всички линии на обществения транспорт е възстановено в обичайния им маршрут. Преминаването през възловите кръстовища е свободно, съобщиха от Центъра за градска мобилност в столицата.
Вдигането на палатковия лагер на "Орлов мост" е започнало малко преди 5 часа сутринта в петък.
"Бях тук, всичко беше нормално. Дойде голямо количество полиция", разказват протестиращи. Според протестиращите ситуацията е била стресираща. Те твърдят, че има и задържани. 
Спецакция на полицията се е провела и в Пловдив, и във Варна.
Пловдивските протестиращи са били изтласкани от кръстовището на Чифте баня около 4 часа сутринта. Те блокираха кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Цар Борис Трети", което свързва северната и южната част на града, около 20 часа в четвъртък.
"Дойдоха, започнаха да премахват насилствено палатките. Има повредени такива, сигурно има загубени вещи. Написаха ни актове, че пречим на движението по пътното платно", обясни протестиращ.
Според демонстрантите, преди появата на полицията, на място са се появили и провокатори. Палатковият лагер е преместен на тротоара.
07.08.2020, 09:09 часа
697 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha