Подводният свят на Дунав ще краси сградата на читалището във Видин

Подводният свят на Дунав ще краси сградата на читалището във Видин Стенопис, изобразяващ живота във водите на река Дунав, ще бъде създаден във Видин, научи агенция BulNews.
Автор на проекта е графити художникът Светослав Нинов, който е един от участниците във фестивала на изкуствата "Дунавски вълни". Младият артист ще твори върху една от стените на Народно читалище "Цвят". Работната площ е с размери 5 на 7 метра.
"Темата на проекта е "Дунавски вълни", а ние сме артисти и винаги гледаме малко по-дълбоко в неща. Затова ще нарисуваме няколко риби, един вид дъното на Дунав, какво се случва отдолу. Ще бъде една интересна, цветна композиция, нещо интересно, лесно за четене, привличащо внимание - младите да го харесат, старите да се радват", обясни художникът.
Светослав Нинов планира да осъществи своя проект през следващите 5 дни, през които ще разчита на помощта на Анна Користашевская. Двамата са студенти в Националната художествена академия и това е първият им подобен проект в родния им Видин.
07.08.2020, 09:38 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha