Солени глоби за две жени, оженили непълнолетни във Вършец

Солени глоби за две жени, оженили непълнолетни във Вършец Районният съд в Берковица наказа с глоби от по 1 000 лева две жени, които в нарушение на закона улеснили непълнолетни момче и момиче да заживеят на съпружески начала.
След смъртта на родителите си непълнолетната  В. П. В. с решение на магистратите в Берковица, от ноември 2017 г. била настанена да живее в дома на по-голямата си сестра С. П. В.
В края на 2017 г. ненавършилото още 16 години момиче се запознало с непълнолетния Ц. В. И., с когото започнали интимна връзка. В началото на 2018 г. двамата заживели на съпружески начала в дома на родителите на момчето във Вършец. Въпреки ниската възраст на сестра си, обвиняемата С. П. В. не се противопоставила на решението на непълнолетните да живеят заедно, съжителството било подкрепено и от майката на момчето – обвиняемата  В. И. К. Деянието на двете жени, които организирали сватбено тържество на непълнолетните, предоставили им жилище и средства да заживеят съпружески, без да са сключили брак, е престъпление против младежта, за което законът предвижда лишаване от свобода до две години или пробация. 
Двете обвиняеми -В.И.К. - омъжена, неосъждана, с начално образование, безработна, и С.П.В - неомъжена, неосъждана, с основно образование, безработна, се признаха за виновни, но тъй като досега не са осъждани и от престъплението им не са причинени имуществени вреди, подлежащи на възстановяване, по предложение на  Районната прокуратура в Берковица, съдът ги освободени от наказателна отговорност.
Магистратите признаха В. И. К. и С. П. В за виновни, че в в съучастие като съизвършители улеснили непълнолетния Ц. В. И. да заживее на съпружески начала, без да е сключил граждански брак, с непълнолетната и ненавършила 16-годишна възраст В. П. В. и им наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1 000 лева на всяка от тях. 
Решението подлежи на обжалване или протест пред Окръжния съд в Монтана в 15 дневен срок.

 
07.08.2020, 13:47 часа
3199 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha