Скръбна вест! Почина известeн учител от Враца /снимка/

Скръбна вест! Почина известeн учител от Враца /снимка/ Почина уважаван преподавател от Природо-математическата гимназия във Враца, съобщиха от учебното заведение.
Вчера, дългогодишният учител Милка Балева, е загубила битката с тежко раково заболяване. 
Тя е издъхнала на 76-годишна възраст. От ПМГ "Иван Ценов" изпратиха съболезнователно писмо до медиите. 
Ето какво гласи то: 

"УВАЖАЕМИ ОПЕЧАЛЕНИ,
От името на ръководството и колектива на Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ изказвам най-искрени съболезнования за тежката Ви загуба!
В лицето на г-жа Милка Балева ние изгубихме уважаван и обичан колега, учител и приятел. Много може да се каже за достойния ѝ жизнен път и професионална отдаденост към физическата наука, учениците и училището, което бе за нея не само професия, а мисия и начин на живот. 
Ние загубихме един изключителен учител и човек, който образоваше, възпитаваше у своите ученици любов към физиката и ги вдъхновяваше да продължат развитието си в сферата на науката. Госпожа Балева е създала кръжок по физика към Математическа гимназия, допринесла е за утвърждаване на профилираното обучение и е осъщестявала връзки с Физическия факултет на Софийския университет. Нейни ученици през годините са носители на високи отличия по физика от национални и международни олимпиади и състезания. През годините г-жа Балева е организатор на множество научни срещи и конференции. Осъществявяла е методическа подкрепа и на много млади учители.  
Признание за всеотдайния ѝ труд е удостояването с Почетно звание „Старши учител“ и медали за активна обществена дейност. 
Със своя живот и дейност г-жа Милка Балева е дала висок принос за развитието и издигането престижа и авторитета на Математическа гимназия - Враца".




 
07.08.2020, 14:07 часа
22448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha