Нощните заведения в Мадрид затварят в знак на протест

Нощните заведения в Мадрид затварят в знак на протест Нощните развлекателни заведения в Мадрид решиха да затворят в знак на протест срещу мерките, насочени срещу разпространението на коронавируса, съобщи агенция ЕФЕ.
До неделя ще останат затворени дискотеките и нощните барове. Това решение беше взето, след като регионалните власти постановиха работата на всички подобни заведения да приключи до 1.30 часа.
В същото време правителството на Каталуния одобри днес нощните заведения да останат затворени за още 15 дни заради ръста на новозаразените.
От началото на пандемията от коронавирус в Испания са регистрирани почти 310 000 случая, а 28 500 пациенти са починали. В средата на март в страната беше въведен режим на повишена готовност, което позволи на властите да ограничат придвижването на гражданите в страната. Режимът беше в сила до 21 юни.
Нивото на заразяване с коронавирус в Испания спадна значително в сравнение с данните през април, но след облекчаване на ограниченията в страната все по-често се появяват локални огнища на заболяването. В тази връзка регионалните власти в отделните автономни области бяха принудени отново да въведат по-строги карантинни мерки. 
07.08.2020, 14:58 часа
251 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha