Авторката на „Капки от роса“ грабна голямата награда в конкурс за сонети във Вършец

Авторката на „Капки от роса“ грабна голямата награда в конкурс за сонети във Вършец Наградиха призьорите в третия общобългарски литературен конкурс, „Награда Лъчезар Станчев“ за поезия в сонет, организиран от Община Вършец. Поети от цялата страна се включиха в надпреварата, носеща името на родения в града автор на текста на песента „Усмивката“. 
Изпратените творби бяха оценени от жури с председател Мартен Калеев – поет и членове - проф. дфн Милена Кирова /литературен историк и критик/ и проф. дфн Румяна Л. Станчева /литератор и дъщеря на Лъчезар Станчев/.
Първа награда и премия от 300 лв. заслужи поетесата Антоанета Богоева от Кюстендил за сонета „Капки роса“. Нейна подгласничка стана получи Стефани Ангелова от Варна за произведението „Самозаблуда“. Тя получи 100 лв. Отличени с грамоти са Маргарита Мартинова от София за „Песнича за есента“ и Диляна Колева от Луковит за „Пречистващи сълзи“.
Темите, които най-често присъстват в предложените произведения, са любовта, себеосмислянето, търсенето на свое място в живота. 70 от 97 представени поетични творби са в областта на интимната лирика.
19 подбрани сонета, участвали в конкурса, са включени в сборник „Лъчезарни сонети 2020“, издаден от фондация „Лъчезар Станчев за поезия“.
08.08.2020, 15:39 часа
957 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha