Измама с порно в социалните мрежи пълни телефоните с вируси

Измама с порно в социалните мрежи пълни телефоните с вируси Измама с порно в социалните мрежи пълни телефоните на потребителите с вируси. 
Потърпевшият потребител получава на съобщение порноклипче, в което се твърди, че участва. Към клипчето има текст с името на потърпевшия и въпрос: „Наистина ли сте вие във видеото?”. При кликване върху клипчето, телефонът се пълни с вируси.
Подобна измама плъзна и в имейл пощите. Потребител получава съобщение, в което се твърди, че участва в оинанизъм и автоматично зададен въпрос „Това вие ли сте?”. При отваряне на видеото понякога се отваря прозорец. Там се изписва, че ако жертвата на измамата иска да види клипчето, в което се самозадоволява, трябва да преведе пари на даден адрес.
Измама също има и при много игри. Игра в социалните мрежи, която определя колко сме интелигентни, ни прави автоматично абонамент. Удоволствието ни струва 6 лв. на месец.
Потърпевшият отваря текста, понеже му е станало интересно колко е интелигентен. След приключването на играта излиза прозорче, а пък то предлага абонамент. Въпреки отказа и затварянето на текста, жертвата получава SMS, че е направил абонамент. В такъв случай трябва да се позвъни на телефонния оператор, за да премахне абонамента.
09.08.2020, 08:58 часа
1123 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha