Над 40 души са пострадали при сблъсъци в Бейрут

Над 40 души са пострадали при сблъсъци в Бейрут Ливанските власти са насочили значителни военни и полицейски части към центъра на Бейрут, за да възстановят реда по улиците след сблъсъците между протестиращи и силите на реда, предаде ТАСС. Демонстранти са хвърляли камъни и коктейли "Молотов" срещу органите на реда, а те са отвърнали със сълзотворен газ. Протестите в Ливан започнаха след мощните експлозии в Бейрут миналата седмица причинили смъртта на близо 200 души.
По данни на ливанския Червен кръст при сблъсъците са пострадали най-малко 45 души, 7 от които са откарани в болници.
Демонстрантите се опитаха да завземат сградата на парламента. Въодушевени от оставката на правителството на Хасан Диаб вчера, лидерите на опозицията сега настояват за разпускане на парламента и провеждане на предсрочни избори. Исканията включват и международно разследване на взрива в пристанището на Бейрут, който причини многобройни жертви и тежки разрушения.
Същевременно ООН предупреди, че ако работата на пристанището на Бейрут не бъде възобновена до две седмици, страната може да остане без хляб, тъй като 85 процента от зърното в страната се внася.
11.08.2020, 12:59 часа
432 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha