Фейк нюз! Сайтът на фалиралия „Конкурент“ пусна фалшива новина за намерен труп на жена край Дунавци /доказателства/

Фейк нюз! Сайтът на фалиралия „Конкурент“ пусна фалшива новина за намерен труп на жена край Дунавци /доказателства/ Сайтът на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ днес за пореден път пусна фалшива новина, установи проверка на агенция BulNews.
Тази нощ, в 3.25 часа, главният редактор Георги Александров, с показателния прякор Гошо Синдика, е качил сензационната новина за намерен труп на жена в Дунав край Дунавци – „Зловещо! Откриха женски труп в река край Дунавци“. Разбира се, новината е съобщена с необяснимия за нормалните хора патос от „научи преди всички „Конкурент““. Пропуснато е само „отново“, но и така личат дълбоките професионални комплекси на проваления ръководител на славното някога издание. По всичко личи, че той е написал тази фейк новина още във вторник вечерта, но я е заредил за малките часове на деня, за да се опита получи предимство пред лидера BulNews.
В лъжите си дребничкият журналист е стигнал дотам, че чак е посочил нейните години, ръст и дори липсата на предните й зъби. Според електронното издание на „Конкурент“ повече подробности се очаквали в днешния бюлетин на полицията във Видин.
Днес обаче в същия този бюлетин няма нито дума за подобен случай. 
„Не е намерен труп на жена в Дунава нито вчера, нито до този момент. Няма подобен сигнал до местната полиция“, заяви специално за BulNews пиарът на областната дирекция на полицията във Видин Лора Стефанова.
От окръжната прокуратура във Видин потвърдиха, че през изминалия ден на територията, покривана от областната дирекция на МВР, не е намиран женски труп.
Така на практика всички заинтересувани институции категорично отрекоха тиражираната новина на „Конкурент“. Направеното от сайта на умиращия вестник се назовава само по един начин: лъжа!
Това не е първият случай, в който Гошо Синдика си измисля новини, за да подведе хората и да трупа трафик. Последният такъв беше само преди няколко месеца, когато отново в късните часове той гръмна за труп на Е-79 край село Скравена. И тогава всички институции категорично отрекоха да има подобен случай. Въпреки това и днес, и тогава, фалшивите новини останаха на сайта и продължават да подвеждат оределите читатели на фалиралия всекидневник. И тогава, и сега, никой не поднесе извинения от името на изданието за опашатите лъжи.
Любопитно е и какво мисли по въпроса назначеният за собственик на „Конкурент“ Димитър Николов - Мито Мухъла. Куклата на конци на Делян Пеевски обича да го раздава морален стожер в обществото и би трябвало веднъж завинаги да реши проблема с лъжите на Гошо Синдика. Иначе изданието и неговият сайт ще останат в историята като „Фабриката за фалшиви новини“. Ако изобщо на някой все още му пука за поредния медиен труп…
12.08.2020, 13:46 часа
3047 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha