Ефективно наказание за рецидивист за кражба на пари в Лютиброд

Ефективно наказание за рецидивист за кражба на пари в Лютиброд Две години и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на рецидивиста Д. А. за извършени от него кражби на чужди парични средства в село Лютиброд, община Мездра (престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1 от НК). Мъжът е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура-Мездра
Петдесетгодишният подсъдим е криминално проявен, осъждан е деветнадесет пъти предимно за кражби, грабежи и противозаконни отнемания на МПС.
На 04.11.2019 г. Д. А. се разхождал в селото, когато случайно разбрал, че живеещото в съседство с него семейство Н. заминало за няколко дни до София. Около 18 часа на следващия ден подсъдимият прескочил оградата и влязъл в двора на имота. Успял да се качи на терасата на втория етаж и през недобре затворения прозорец и влязъл във всекидневната на семейството. Крадецът претърсил чекмеджетата на шкафа, като в едно от тях намерил пликове с пари. Взел ги и се прибрал у дома. Преброил парите, чиято обща сума била 2 800 лева.
Ден по-късно Д. А., заедно с майка си, посетил автокъща във Враца. Харесал лек автомобил, за който веднага заплатил 1 800 лева и регистрирал колата в КАТ. Прибрали се в Лютиброд с новата придобивка, а по-късно обвиняемият се возил с нея из селата в Искърското дефиле. Останалата част от откраднатите пари А. по-късно изхарчил в столицата.
На 29.11.2019 г. рецидивистът изпитвал нужда от парични средства и решил да ги набави като ги открадне от роднина – възрастна жена, за която знаел, че не заключва вратата на къщата си. Отишъл при жената с молба за помощ - да посети майка му, която, по думите му, се чувствала зле. След упоритите настоявания на обвиняемия, тя се съгласила и напуснала дома си. Междувременно Д. А., възползвайки се от това обстоятелство, се върнал в къщата й, преровил купчина с дрехи и намерил в джоба на анцуг портмоне. Извадил от него наличните 450 лева и тръгнал.
Няколко дни по-късно, обвиняемият разбрал от майка си, че е издирван от органите на МВР. На 09.12.2019 г. се явил в полицейското управление и признал за извършените от него кражби на паричните суми. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 3 250 лева. До настоящия момент щетата, причинена от действията на обвиняемия, не е възстановена на пострадалите.
Понастоящем Д. А е в затвора във Враца.
12.08.2020, 15:58 часа
448 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha