Децата на Дърманци се сдобиха с нови съоръжения за игра

Децата на Дърманци се сдобиха с нови съоръжения за игра С нови съоръжения за игра се сдобиха малчуганите от мездренското село Дърманци, съобщиха от Община Мездра.
От няколко дни най-малките жители на китното селище вече се радват на комбиниран уред с пързалки, въжена стена за катерене, желязна стълба и лост, който е монтиран в двора на детското заведение.
Това стана възможно благодарение на проект, който беше реализиран от Детска градина „Слънчице“-Мездра, със съдействието на Кметство Дърманци, в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда - 2020” и обявения от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема „Обичам природата - и аз участвам”.
Проектът е с бюджет 5 000 лв. Той е едно от 132-те проектни предложения (от постъпили общо 426) на детски градини от цялата страна, които бяха одобрени за финансиране в тазгодишното издание на конкурса.
През тази година по Националната кампания „За чиста околна среда“ в община Мездра ще бъдат изпълнени още три проекта: на Кметство Игнатица за изграждане на зона за отдих и спорт до новото футболно игрище в селото (с бюджет 9 362 лв.), на Кметство Крета за направа на детска площадка в района на оброк Св. Георги (10 000 лв.) и на СУ „Св. Климент Охридски“ - с. Зверино за фитнес площадка на открито в двора на учебното заведение (5 000 лв.)
 
12.08.2020, 16:55 часа
803 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha