Отец Иван получи необичаен подарък за приюта в Якимово - карета от морето /снимки/

Отец Иван получи необичаен подарък за приюта в Якимово - карета от морето /снимки/ Бяла карета с впрегнат кон, натоварена с децата от приюта на отец Иван, от днес е най-новата атракция в монтанското село Якимово, научи агенция BulNews.
Благодетелят на бедните получи необичайния подарък карета от търговец на увеселителни романтични разходки край морето. Собственикът на старото возило с животинска тяга не може да работи повече и се отказва от занаята си. Дълги години търговецът аниматор изкарвал прехраната си по този начин на лазурния бряг, но тази година бизнесът му не потръгнал. С каретата са возени щастливи младоженци и абитуриенти. Най-търсена била от чужденците, които излизали нощем от баровете и ресторантите пийнали и с приповдигнато настроение.
"Аз помагам на волни и свободолюбиви, но бедни хора, отглеждаме коне и бързо намерихме кочияш, впрегнахме послушната кобила Мая и каретата потръгна. Радвам се, че моите деца могат да се разхождат като принцове и принцеси, както в приказките. Имаме си и файтон и голяма шейна в стопанството", похвали се отец Иван и благодари за необичайния подарък.
Добрият духовник обаче не забравя и му тежи на сърцето, че пак е заборчнял. От 6 месеца не е плащал тока на хората, които са настанени в къщи. На някои дори са дръпнали шалтера. В банковата сметка на приюта има под 2000 лева и той се чуди за кое по-напред да отидат. Родили се 3 бебета, като сред тях е и Гергана на 4 месеца. Отец Иван първо й купил „Хумана“.
"Тъкмо бях решил да поискам помощ за сираците и бедните от премиера Бойко Борисов, но сега едно ли му е на главата, като виждам какво става с протестите, не искам да го безпокоя, все пак ще бъда принуден да потърся помощ от държавата", размишлява отец Иван.
В комуната в монтанското село Якимово са приютени 240 души, от тях 75 ученика.
12.08.2020, 19:52 часа
1647 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha