Днес ни очаква слънчев четвъртък

Днес ни очаква слънчев четвъртък Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Южна България ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър. В Източна България след обяд вятърът ще е от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 27-32 градуса.
Над Черноморието облачността ще бъде променлива, след обяд - с краткотрайни валежи по южното крайбрежие. Ще духа слаб североизточен вятър, след обяд вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 25-28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен, по високите и открити части северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20 градуса, на 2000 м - около 14 градуса.
В петък ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат между 28 и 33 градуса. В събота над Централна и Източна България ще се задържи предимно слънчево. Над Западна ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има условия за краткотрайни валежи, след обяд временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Температурите ще са малко по-ниски. 
13.08.2020, 07:38 часа
622 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha