Опасност в центъра на Враца! Част от Кулата на Мешчиите се е разцепила и е готова да падне /снимки/

Опасност в центъра на Враца! Част от Кулата на Мешчиите се е разцепила и е готова да падне /снимки/ Част от Кулата на Мешчиите във Враца представлява опасност за жителите на града, научи агенция BulNews.
В редакцията ни постъпи сигнал от редовен наш читател, в който твърди, че един от символите на областния център се руши. Историческата забележителност се е напукала и е готова да падне.
Мъжът изпрати снимки, на които ясно се вижда повредената част от едната ѝ страна. Той се надява органите да вземат необходимите мерки, тъй като ежедневно покрай кулата минават майки с колички и възрастни хора със своите внуци.
Проверка на наш репортер установи, че възможността парчето камък да се срути върху преминаващите отдолу хора е огромна, тъй като пукнатината е наистина голяма. 
Кулата на Мешчиите е построена преди 4 века и може би е дошло времето да й бъде направен сериозен ремонт преди да е станал инцидент.
14.08.2020, 08:35 часа
6616 4
Коментари

16.08.2020, 10:38 часа
Време е за разширение на басейна на Хемус,или поне за едно хубаво саниране в свежи, ярки цветове. А може и едно стихотворение да изпишете на някоя от стените, за да е патриотично. Абе,я махайте тая вехта сграда! Искаме търговско-административно бижу!

16.08.2020, 10:30 часа
На някой нов Врачанин му е направило впечатление нещо което от години е така.Години на покрива на кулата расте дърво.Години наред хранениците от този екип на общината минава за обедно посещение на хотел Хемус именно покрай тази кула и не са видели?!?

V

14.08.2020, 10:50 часа
Сигурно има "служител", в чиято длъжностна характеристика е записано, да следи за състоянието на този исторически символ! Кой ли е ТОЙ??????

Корупка

14.08.2020, 08:39 часа
да не изникне нова сувенирна палата и там?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha