Почти всички загинали при суматохата в нощен клуб в Перу са били с коронавирус

Почти всички загинали при суматохата в нощен клуб в Перу са били с коронавирус Почти всички загинали при суматохата, настъпила при полицейска операция за прекратяване на незаконно парти в нощен клуб в Перу, са били заразени с новия коронавирус, предаде Ройтерс, като се позова на властите.
От прокуратурата съобщиха, че 11 от 13-те жертви са дали положителна проба за вируса. Заразени са и 15 от задържаните 23 младежи, присъствали на злополучното парти в столицата Лима.
Суматохата настъпила, когато полицаи нахлули в нощния клуб след сигнал от съседи, за да разгонят незаконно събралите се около 120 човека. 13 души загинали, стъпкани или от задушаване, при опит да достигнат единствения изход на заведението. Шест човека, сред които трима полицаи, били ранени.
Загиналите са 12 жени и един мъж, всички те на възраст между 20 и 30 години.
Партито било незаконно съгласно мерките в Перу срещу новия коронавирус.
Страната е тежко засегната от пандемията, като е на шесто място в света по брой заразени.
През последното денонощие в Перу са били регистрирани над 9000 нови случая, предаде ТАСС, като се позова на министерството на здравеопазването.
Общият брой на регистрираните заразени в страната надхвърли 594 хиляди. По този показател Перу е на второ място в Латинска Америка след Бразилия.
Над две трети от всички заразени (близо 400 хиляди) вече са оздравели.
210 човека с коронавирус са починали в Перу за изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи в страната е 27 663. Перу е на девето място в мрачната статистика след Съединените щати, Бразилия, Мексико, Индия, Великобритания, Италия, Франция и Испания.
24.08.2020, 10:29 часа
951 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha