Бали забранява туристите до края на 2020 година

Бали забранява туристите до края на 2020 година Бали забранява чуждестранните туристи до края на 2020 година заради опасения от коронавируса, заяви управителят на индонезийския остров, след като отхвърли план за премахване на ограничителните мерки от следващия месец, съобщи АФП.
Известната туристическа дестинация отново откри плажовете си, храмовете и други места за туризъм за свои граждани в края на юли и заяви, че ще позволи на чуждестранните туристи да се завърнат от 11 септември. Но планът беше отменен поради тревогите относно нарастващите случаи на заразени с коронавирус в Индонезия, предаде БГНЕС.
"Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават страната, включително Бали", заяви управителят на острова. Той не съобщи и кога посещенията на чуждестранни туристи ще бъдат отново разрешени. На остров Бали са регистрирани около 50 смъртни случая и малко над 4 000 заразени с коронавирус. В Индонезия цифрите са много по-високи - 6 680 смъртни случая от вируса с повече от 153 000 заразени, но се смята, че истинският брой е далеч по-голям заради ограничените тестове.
24.08.2020, 15:28 часа
420 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha