Коронавирусът взе жертва в Монтанско, вижте от къде са последните 2-ма новозаразени от областта

Коронавирусът взе жертва в Монтанско, вижте от къде са последните 2-ма новозаразени от областта Жител на община Брусарци, заразен с коронавирус, е починал през изминалото денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Монтана. 
За 24 август на територията на областта са установени 2 нови случая с потвърдена COVID-19 инфекция. Заразени са мъж на 68 години и 51-годишна жена от Ломско. Вчера в общината 6 лица са били поставени под 14-дневна домашна изолация като контактни на заразени.
Към 8.30 часа днес общо 12 са активните случаи с коронавирус в областта, като от 11 от тях са хоспитализирани. Шестима са настанени в МБАЛ „Св. Николой Чудотворец“ - Лом, 2-ма в многопрофилната лечебница в Монтана и по един в столичните болници „Александровска“, „Пирогов“ и „Софиямед“. 12-тият диагностициран е поставен под домашно лечение.
Разпределението на лицата с активна инфекция по общини към момента е: 3-ма заразени в община Монтана, 8 случая в община Лом и 1 в Брусарци.
На територията на областта излекуваните лица са 49, а поставени под домашна карантина са 36. 1 е случаят на починал с опасната болест. 
25.08.2020, 12:12 часа
3830 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha