Нормализират се посещенията в медицинските кабинети във Видин

Нормализират се посещенията в медицинските кабинети във Видин Нормализират се посещенията в лекарските кабинети, медицинските центрове и лабораториите във Видин, съобщиха от Районната здравноосигурителна каса.
545 000 лева са преведени за болнична помощ през юли, а за специализирана доболнична помощ са изплатени близо 343 000 лева. Над 303 000 лева са преведени на общопрактикуващите лекари. Размерът на средствата за медико-диагностична дейност е над 117 000 лв.
Изплатените суми показват, че все повече здравноосигурени пациенти посещават личните си лекари, лекари-специалисти по профила на заболяването, както и лаборатории за извършване на назначените изследвания, уточняват от Районната здравноосигурителна каса във Видин.
За оказаната през месец юли дентална помощ от стоматологичния пакет, предвиден за заплащане от Националната здравноосигурителна каса, на зъболекарите и медико-денталните центрове в област Видин са преведени повече от 139 000 лв. Подобно на болничната, и при денталната помощ се наблюдава доплащане до достигане на 85% от стойността на обичайната им дейност.
Лекарствата в аптеките срещу представена рецептурна книжка с утвърдена диагноза и терапия се отпускат по обичайния ред, съобщават от РЗОК-Видин.
Близо 522 000 лв. са изплатените средства на аптеките в областта за отпуснатите с рецептурна книжка лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за домашно лечение за първия финансов период на месец юли. 
25.08.2020, 15:49 часа
628 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha