Управата в Берковица иска държавни имоти, за да прави лифт и ски писта

Управата в Берковица иска държавни имоти, за да прави лифт и ски писта Община Берковица стартира процедура за безвъзмездно придобиване на имоти частна държавна собственост и преобразуването им в общинска собственост за реализиране на проект „Изграждане на пътническа въжена линия № 1“ и „Ски писта № 1“. Относно прехвърлянето на въпросните терени, на 17.03.2020 г. местната управа е платила компенсационно залесяване в размер 77 038 лв. на „Северозападно Държавно предприятие“ ДП - Враца към МЗХГ, чиито служители ще извършат залесяване на друг терен. Предприетите дейности са в изпълнение на Решение № 157 от Протокол № 7/28.02.2020 г. и Решение № 273 от Протокол № 12/29.05.2020 г. на Общински съвет – Берковица. Променен е видът на територията от „горска“ в „урбанизирана“, но собствеността на имотите продължава да е „държавна частна“.
За продължаване на процедурата по безвъзмездното прехвърляне на собственост върху имоти – частна държавна собственост и компенсационното залесяване, „Северозападно Държавно предприятие“ ДП - Враца е започнало почистване на трасето.
В имотите с променено предназначение са извършени технически сечи за съоръжения за зимни спортове.
Реализирането на проекта „Изграждане на пътническа въжена линия № 1“ и „Ски писта № 1“ от Община Берковица ще привлече туристи и повече инвестиции в региона, което ще доведе до откриване на нови работни места и възможности за развитие на туристическите услуги и курортни дейности.
25.08.2020, 16:55 часа
1197 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha