Нов удар по „Финес“! Инспекция по труда хвана работник без трудов договор в Супермаркет Медковец във Враца

Нов удар по „Финес“! Инспекция по труда хвана работник без трудов договор в Супермаркет Медковец във Враца Инспекция по труда е заловила работник без договор в Супермаркет Медковец във Враца, който се стопанисва от скандално известната вече фирма „Финес“ ЕООД, научи агенция BulNews.
Заради установеното тежко нарушение служители на контролната институция са съставили АУАН /Акт за установяване на административно нарушение/.
Проверката е извършена на 6 април, около 14 часа. В магазина бил открит Г. Й. А, който подреждал стоки върху рафтовете. Той собственоръчно попълнил декларация, че работи във „Финес“ ЕООД като „редач на рафтове“ срещу месечно възнаграждение от 610 лв. До този момент обаче, наетият не бил получил копие от трудовия си договор, подписан от двете страни.
Четири дни по-късно собственичката на дружеството Паулина Боева-Младенова представила в Инспекция по труда валиден договор с Г. Й. А. Проверка в регистрите на НАП показала, че документът е подаден 4 часа след извършената проверка в магазина и на практика е опит за заблуждаване на институцията.
По тази причина на „Финес“ ЕООД било издадено наказателно постановление /НП/в размер на 3 000 лв. заради открития работник без трудов договор.
Паулина и Момчил Младенов обжалвали НП пред Районния съд във Враца. С решение от 4 август тази година размерът на наказанието е намален наполовина. Като смекчаващи вината обстоятелства е изтъкнато, че това е първото нарушение на трудовото законодателство от страна на фирмата и затова е следвало да се наложи минималното предвиденото наказание в Кодекса на труда, а именно от „имуществена санкция” в размер на 1 500 лв.
По рано през седмицата стана ясно, че и друг обект на дружеството има проблеми със закона. Комисията за защита на потребителите глоби магазин „Финес“, който се намира в центъра на  града, заради порочни търговски практики. От контролното ведомство доказаха в съда, че Паулина и Момчил Младенови умишлено подвеждат клиентите си с ниски цени на етикетите на продаваните артикули, които всъщност при плащането на касата са с по-висока стойност.

Внимание, нелоялен търговец! Комисията за защита на потребителите глоби магазин „Финес“ във Враца заради подвеждащи цени

Малко преди това стана ясно, че испанската фирма „Богарис“ гони от своето помещение във Враца Супермаркет Медковец, заради настаняването на друг хипермаркет.

Момчил Младенов затваря Супермаркет Медковец във Враца, вижте какво ще има там

Тази поредица от неприятни новини за собствениците на „Финес“ ЕООД е сериозен репутационен удар върху имиджа на Паулина Боева-Младенова и нейния съпруг Момчил Младенов.
Агенция BulNews продължава да очаква сигнали за работата на компрометираното врачанско дружество, които при доказване на тяхната автентичност своевременно ще бъдат публикувани.
27.08.2020, 08:50 часа
8298 1
Коментари

БАЦЕ

27.08.2020, 14:02 часа
АБЕ ЩО НЕМА КОМЕНТАРЕ? ДА НЕЕЕЕ МУНЧИЛ ДА ГИ ТРЪКА!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha