"Нова телевизия" купува "Канал 3", Пеевски почна разпродажбата

"Нова телевизия" купува "Канал 3", Пеевски почна разпродажбата "Нова Броудкастинг груп" купува "Канал 3". Компанията вече е подала документи за сделката в Комисията за защита на конкуренцията, става ясно от сайта на КЗК.
Заедно с тв канала медийната компания, собственик на Нова тв, иска да придобие и радиата "Веселина", "Витоша", Magic FM, The Voice и The Voice TV. Всички те са част от BSS Media Group, която от няколко месеца притежава и "Елит Медиа България" ЕООД - дружеството, което излъчва "Канал 3". Като действителен собственик се сочи Гергана Стефанова Данова, но е публична тайна, че зад нея стои Делян Пеевски. 
"Канал 3" има лиценз за ефирно разпространение в София, а в останалата част на страната се предава по кабел. От 1 септември 2017 г. каналът излъчва в HD формат.
Сделката вероятно ще мине през КЗК, тъй като пазарният дял на "Канал 3" е около 3%, т.е. достатъчно малък, за да не позволи на "Нова Броудкастинг груп" да получи пазарно надмощие над изискваното от закона.
Преди около десетина дни "Нова Броудкастинг груп" придоби официално и 100% от онлайн групата "Нет инфо". Дотогава тв компанията притежаваше 70% от групата сайтове.
Сделката за останалите 30% бе одобрена от КЗК през февруари. Сега тя беше финализирана, след като са приключили преговорите по цената с досегашните собственици - "Дарик радио" на Радосвет Радев и "Уеб Финанс" на Христо Христов.
“Нет инфо" е най-голямата онлайн група в България, в портфолиото й има редица сайтове, както и платформата за видеосъдържание Vbox7.
01.09.2020, 16:48 часа
3192 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha