Тикнаха зад решетките трафикант и 2-ма сирийци, опитали да преминат нелегално на Дунав мост 2 при Видин

Тикнаха зад решетките трафикант и 2-ма сирийци, опитали да преминат нелегално на Дунав мост 2 при Видин Съдът е уважил исканията на Районната прокуратура във Видин за налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо сирийските граждани А. А. и М. А., привлечени към наказателна отговорност за извършено от тях престъпление по чл. 279, ал. 1 от НК.
На 28.08.2020 г., на ГКПП Дунав мост 2 при Видин - Калафат, двамата чужденци направили опит да излязат през границата на страната от България за Румъния без разрешение на надлежните органи на властта. Престъпното деяние останало недовършено, поради намеса на служителите на граничния пункт.
По случая са били образувани досъдебни производства под ръководството на Районната прокуратура във Видин.
Освен чуждите граждани, в качеството на обвиняем е бил привлечен и Р. П. от Ряхово, област Русе, който направил опит за незаконното им превеждане през границата. За целта мъжът използвал товарен автомобил „Мерцедес“. Извършеното от него престъпление е квалифицирано по чл. 280, ал.2, вр. ал. 1 от НК. По искане на държавното обвинение, съдът му е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“, като е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му.
Към настоящия момент по образуваните досъдебни производства са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства. Делата ще приключат в най-кратки срокове.
03.09.2020, 16:52 часа
1763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha